In de horecawereld is het van levensbelang om je producten te coderen. Waarom vraag je? Nou je wil mensen natuurlijk geen voedsel voorschotelen dat al over de datum is. Je kent ze wel, de televisieprogramma’s zoals De Smaakpolitie waarin Rob Geus even een kijkje gaat nemen in de keuken om te kijken of alles wel helemaal gaat zoals het hoort. En hoe vaak gaat het niet fout zodra hij in de vriezer aankomt.
Ja, in de vriezer gaat het negen van de tien keer fout. De uitbaters van de horecagelegenheid hanteren geen codeersysteem. Het resultaat hiervan is een vriezer vol voedsel waarvan de helft eigenlijk niet meer gebruikt zou mogen worden volgens de maatstaven die gehanteerd dienen te worden volgens de voedsel en warenautoriteit. De horeca uitbaters moeten zich gaan realiseren hoe essentieel zo’n codeersysteem is. Niet alleen voor de naam van hun zaak maar ook voor de algemene volksgezondheid is dit van essentieel belang. Uit een onderzoek van het RTL nieuws kwam uit dat in Nederland 129 restaurants onder verscherpt toezicht stonden tussen november 2015 en augustus 2016. Bijna de helft van de restaurants werd beboet vanwege het serveren van bedorven voedsel. Het probleem is zo makkelijk op te lossen door een code printer aan te schaffen, helaas doen nog heel veel mensen dit niet. Waarom mensen het niet doen is de vraag. Het is eenmalig inderdaad een investering. Het is echter wel een investering die ve volksgezondheid goed doet en jouw restaurant een goede naam kan geven.
Op de lijst viel het op dat er heel veel kleine restaurants op stonden. Echter betrof het niet enkel kleine restaurants, ook Jamie Oliver’s Fifteen in Amsterdam was op de lijst terug te vinden. In verhouding waren het vooral restaurants die gebaseerd zijn op de Oosterse keuken die op de lijst terug te vinden waren. Dit waren er maar liefst 69 van de 129.
|
http://www.kba-metronic.com/nl/ |